Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 269g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g7.4g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 404g190kcal7.4g28.9g3.7g5.1g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g539g1777kcal64.6g355.4g12.9g44.2g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 27g238kcal0g0g26.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4410kcal144g768.6g87g98.6g
Valittu annoskoko1250g2205kcal72g384.3g43.5g49.3g
Annoskoko puolitettuna625g1103kcal36g192.2g21.8g24.7g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021