Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)371g100kcal4.8g17.8g0.7g6.3g
Valkosipuli, tuore, silputtu6.3g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Rypsiöljy 6.3g56kcal0g0g6.3g0g
Sokeri 2.6g11kcal0g2.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g40kcal1.2g8.1g0.1g0.4g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g13g27kcal1.7g2.7g1g0g
Vesi, vesijohtovesi 839g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g480kcal16.4g64.4g16.2g13.6g
Valittu annoskoko1250g240kcal8.2g32.2g8.1g6.8g
Annoskoko puolitettuna625g120kcal4.1g16.1g4.1g3.4g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275330