Vaahtokarkit

Valkuaiset vaahdoksi

liivate + kylmä vesi (0,5 dl)

kuumaan veteen hermesetas, vanilja-aromi, suola, liivateseos.

Ei tarvitse keittää (makeutusaine ei toimi kuten sokeri) Vatkataan vaahdoksi (annetaan jäähtyä)

Vaahdot yhdistetään.

Massa rasvattuun, jauhotettuun vuokaan (esim.

tärkkelykset tai muu "pölymäinen" jauho, esim.

prode, kookosjauho ok).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Minttut
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 486g206kcal47.7g1.9g0.5g0g
Liivate 42g145kcal35.7g0g0g0g
Hermesetas-jauhe28g80kcal0.3g15.6g0g11.1g
Vesi694g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g863kcal167.4g35g1g22.2g
Valittu annoskoko1250g432kcal83.7g17.5g0.5g11.1g
Annoskoko puolitettuna625g216kcal41.9g8.8g0.3g5.6g
Arvot/100g100g35kcal6.7g1.4g0g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=286954