Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 505g78kcal6.5g6.1g1g7.6g
Sipuli 56g17kcal0.7g2.7g0.1g0.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4g4.2kcal0.3g0.7g0g0.1g
Kevytkerma202g242kcal6.5g9.1g20.2g0g
Valkoviini kuiva 101g69kcal0.3g0.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 303g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g25g23kcal0.8g0.9g1.8g0.2g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g40g101kcal8.9g0.4g7.1g0g
Rypsiöljy 10g89kcal0g0g10.1g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g1g2.3kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1252kcal48.2g41.8g80.6g17.6g
Valittu annoskoko1250g626kcal24.1g20.9g40.3g8.8g
Annoskoko puolitettuna625g313kcal12.1g10.5g20.2g4.4g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402