Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 756g137kcal4.2g18.9g3g5.3g
Vesi378g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g55g153kcal10.4g0g12g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow11g28kcal1.1g1.1g2.2g0.2g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g663kcal32.8g44.8g34.6g12.8g
Valittu annoskoko1250g331kcal16.4g22.4g17.3g6.4g
Annoskoko puolitettuna625g166kcal8.2g11.2g8.7g3.2g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298615