Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g101g61kcal1.5g13.1g0.1g0.9g
Oliiviöljy 20g178kcal0g0g20.2g0g
Tomaattimurska 645g190kcal3.6g34.2g1.3g12.3g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)18g18kcal1.4g3.1g0.1g0.4g
Sokeri 2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 48g13kcal1.5g0.5g0.4g0.8g
Vesi403g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g945kcal16.2g107.6g44.2g29.2g
Valittu annoskoko1250g472kcal8.1g53.8g22.1g14.6g
Annoskoko puolitettuna625g236kcal4.1g26.9g11.1g7.3g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766