Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 181g1313kcal2.2g0.7g147.1g0g
Sokeri 308g1249kcal0g307.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 133g189kcal16.6g0.4g13.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 235g807kcal24g164.7g2.8g8.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g39kcal0g9.6g0g0g
Leivinjauhe 6g11kcal0.3g2.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g6g19kcal0.7g3.6g0.4g1.7g
Raparperi 290g98kcal2g15.9g0.3g4.1g
Sokeri 58g235kcal0g57.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 24g81kcal0g19.7g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g8079kcal91.6g1164.4g328.4g28.6g
Valittu annoskoko1250g4040kcal45.8g582.2g164.2g14.3g
Annoskoko puolitettuna625g2020kcal22.9g291.1g82.1g7.2g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301251