Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi471g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki196g110kcal16.7g9.8g0.4g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g17g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 16g52kcal0.1g12.7g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 94g352kcal13.6g53.6g6.9g9.4g
Vehnälese, Liperin mylly20g28kcal2.9g1.8g1.1g10.8g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g51g164kcal5.6g32.6g1.1g5.6g
Vehnäjauho puolikarkea 353g1211kcal36g247g4.2g12.4g
Rypsiöljy 21g187kcal0g0g21.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4207kcal149.8g715g69.8g76.4g
Valittu annoskoko1250g2103kcal74.9g357.5g34.9g38.2g
Annoskoko puolitettuna625g1052kcal37.5g178.8g17.5g19.1g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558