Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 258g1835kcal1.9g1g206.7g0g
Sokeri 165g669kcal0g164.6g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai252g882kcal30.2g178.9g5.3g7.6g
Kananmuna kuoreton 71g101kcal8.9g0.2g7.3g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)97g32kcal3.2g4.7g0g0g
Leivinjauhe 6.5g11kcal0.3g2.4g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka6.5g26kcal0g6.4g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g388g132kcal0.8g27.5g1.2g7g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g6.5g24kcal0.2g5.1g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g7423kcal91g781.6g441.4g29.2g
Valittu annoskoko1250g3712kcal45.5g390.8g220.7g14.6g
Annoskoko puolitettuna625g1856kcal22.8g195.4g110.4g7.3g
Arvot/100g100g297kcal3.6g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272