Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi211g950kcal13.7g126.7g44.3g6.5g
Voi 42g306kcal0.5g0.2g34.3g0g
Vadelma 253g104kcal2.5g10.4g2g9.4g
Sokeri 68g274kcal0g67.5g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g85g215kcal5g2.7g20.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 85g279kcal1.7g2.5g29.6g0g
Liivatelehti, gelatiini422g1474kcal361.5g0g0.4g0g
Vesi85g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g7206kcal769.8g420g261.6g31.8g
Valittu annoskoko1250g3603kcal384.9g210g130.8g15.9g
Annoskoko puolitettuna625g1802kcal192.5g105g65.4g8g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584