Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 206g157kcal3.9g31.9g0.4g2.1g
Vesi, vesijohtovesi 748g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 70g23kcal0.4g3.9g0.1g1.8g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g15g4.5kcal0.1g0.6g0g0g
Sipuli (kuorittu)17g4.5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Hirvenjauheliha oma saalis157g176kcal34.6g0g4.7g0g
Emmental juustoraaste, lidl37g138kcal10.9g0g10.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1004kcal100.2g74.4g31.4g8.4g
Valittu annoskoko1250g502kcal50.1g37.2g15.7g4.2g
Annoskoko puolitettuna625g251kcal25.1g18.6g7.9g2.1g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312