Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 691g166kcal12.5g15.2g2.1g15.9g
Vehnäjauho puolikarkea 28g95kcal2.8g19.3g0.3g1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen460g152kcal15.2g22.6g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g46g129kcal8.7g0g10.1g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g23g168kcal0.2g0.2g18.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1420kcal78.8g114.6g61.8g33.8g
Valittu annoskoko1250g710kcal39.4g57.3g30.9g16.9g
Annoskoko puolitettuna625g355kcal19.7g28.7g15.5g8.5g
Arvot/100g100g57kcal3.2g4.6g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=338204