Tattarituorepuuro

Laita kuivat ainekset kulhoon.

Lisää vesi niin, että ainekset peittyvät, mutta varovasti, ettei puurosta tule liian juoksevaa - testaamalla oppii sopivan suhteen.

Jätä turpoamaan yön yli jääkaappiin.

Laita aamulla seos blenderiin tai vetäise sauvasekottimella tasaiseksi.

Nyt seos on valmis syötäväksi, mutta melkoisen mauton.

Jäiset marjat antavat tuorepuurolle makua, joten niitä kannattaa oman maun mukaan sekoittaa puuron sekaan.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Sakaali
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g249g845kcal32.3g167.7g4.2g13.2g
Kurpitsansiemen, Risetti115g647kcal20.6g48.2g41.3g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 77g516kcal20.6g5.3g44.3g9.4g
Saksanpähkinä 1kpl 4g (Meira), annos 4g46g298kcal6.9g6.9g29.8g0g
Hasselpähkinä 77g492kcal10.8g2.6g46.6g13.4g
Pellavansiemen kokonainen 38g193kcal7.6g0.4g16g10.1g
Auringonkukansiemen 77g454kcal17.6g9.6g37.8g4.6g
Vesi573g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6890kcal232.8g481.4g440g101.4g
Valittu annoskoko1250g3445kcal116.4g240.7g220g50.7g
Annoskoko puolitettuna625g1723kcal58.2g120.4g110g25.4g
Arvot/100g100g276kcal9.3g19.3g17.6g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=377305