Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi814g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 244g95kcal1.1g16.6g1.2g6.4g
Sokeri 69g281kcal0g69.1g0g0g
Mannasuurimo 122g386kcal12.4g77.7g1.3g4.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1524kcal27g326.8g5g21.4g
Valittu annoskoko1250g762kcal13.5g163.4g2.5g10.7g
Annoskoko puolitettuna625g381kcal6.8g81.7g1.3g5.4g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423