Lihakastike (kerma+pippuri)

Poista lihasta nahka ja läskit.

Pilko ja ruskista pannulla muutamassa erässä.

Huuhtele pannu välillä vedellä ja kaada vesi kattilaan lihojen päälle.

Ripottele vehnäjauhot viimeisen lihaerän päälle ja anna ruskistua.

Lisää pilkotut sipulit kattilaan, mausta suolalla ja pippureilla.

Keittele muutama tunti välillä sekoittaen, ettei jauhosuuruste pala pohjaan kiinni.

Kun liha on mureaa, lisää kerma ja Maizenaa (1dl), kiehauta kypsäksi.

Tarkista maku ja nauti esim.

lanttulaatikon kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 292 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Uuniliha possu (Ei tiedossa), annos 100g535g696kcal5.4g5.4g5.4g5.4g
Vehnäjauho puolikarkea 35g119kcal3.5g24.4g0.4g1.2g
Sipuli (kuorittu)96g26kcal1.3g4.6g0.2g1.6g
Vesi535g0kcal0g0g0g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g32g122kcal0.3g29.6g0.2g0g
Oliiviöljy 16g142kcal0g0g16.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2211kcal21g128g44.6g16.4g
Valittu annoskoko1250g1105kcal10.5g64g22.3g8.2g
Annoskoko puolitettuna625g553kcal5.3g32g11.2g4.1g
Arvot/100g100g88kcal0.8g5.1g1.8g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390026