Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 465g131kcal5g20g0.9g9.5g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g233g123kcal13.3g12.3g2.3g0g
Pekoni, paistettu 87g449kcal14.3g0g44.2g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK465g791kcal46.5g46.5g46.5g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2988kcal158.2g157.6g187.8g20g
Valittu annoskoko1250g1494kcal79.1g78.8g93.9g10g
Annoskoko puolitettuna625g747kcal39.6g39.4g47g5g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=403174