Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g1157g752kcal37g55.6g40.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton46g10kcal0.1g0.7g0g0g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g5.8g10kcal0.5g1.9g0g0g
Sinappi 12g15kcal0.5g1.6g0.7g0.2g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g17g10kcal0.5g2.6g0g0g
Tilli mauste12g2kcal0.2g0.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1599kcal77.6g125g82.6g0.4g
Valittu annoskoko1250g799kcal38.8g62.5g41.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna625g400kcal19.4g31.3g20.7g0.1g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789