Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g415g84kcal2.5g15.7g1.2g5.8g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Valkosipuli 33g36kcal2.6g5.4g0.2g0.7g
Suola, annos 3g6.6g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g33g8.3kcal0.1g2.9g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 663g1314kcal17.4g5.1g128.6g44.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2939kcal47.8g67.8g260.4g105.2g
Valittu annoskoko1250g1469kcal23.9g33.9g130.2g52.6g
Annoskoko puolitettuna625g735kcal12g17g65.1g26.3g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081