Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 58g511kcal0g0g57.8g0g
Sipuli (kuorittu)279g75kcal3.6g13.4g0.6g4.7g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g496g585kcal41.6g82.2g10.4g19.8g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g93g288kcal15.8g50.2g2.7g12.1g
Valkosipuli 17g18kcal1.3g2.7g0.1g0.3g
Juustokumina jeera (), annos 6g12g44kcal2.2g5.5g2.8g1.3g
Suola, annos 3g6.2g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 21g9kcal0.4g1.6g0g0.3g
Mustapippuri 1g2.9kcal0.1g0.4g0g0.3g
Korianteri, tuore, annos 20g21g4.1kcal0.4g0.8g0.1g0.6g
Persilja 21g5.6kcal0.3g0.2g0g1.7g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g41g268kcal9.1g1.1g23.9g5.4g
Sitruunamehu, laimentamaton31g6.5kcal0.1g0.5g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g62g192kcal10.5g33.4g1.8g8.1g
Rypsiöljy 93g822kcal0g0g92.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5662kcal170.8g384g386.2g109.2g
Valittu annoskoko1250g2831kcal85.4g192g193.1g54.6g
Annoskoko puolitettuna625g1416kcal42.7g96g96.6g27.3g
Arvot/100g100g227kcal6.8g15.4g15.4g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413