Hernekeitto

Liota herneitä vähintään 12 tuntia.

Laita kiehumaan puhtaaseen veteen.

Paista jauheliha kuivalla pannulla pekonisilpun kanssa.

Lisää sipulisilppu.

Lisää kattilaan.

Lisää joukkoon myös meiramia ja vähän pippuria.

Anna kypsentyä vähintään 2 tuntia.

Keitosta tulee keveämpää, jos käytät vähärasvaista jauhelihaa tai naudan suikalelihaa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3015 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 207g627kcal37.1g100.5g2.1g22.2g
Sika-nautajauheliha (Saarioinen), annos 400g166g448kcal28.2g0g38.1g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 21g47kcal3.3g0.1g3.7g0g
Suola, annos 3g6.2g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)21g5.6kcal0.3g1g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 829g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2254kcal137.8g203.2g87.8g45.2g
Valittu annoskoko1250g1127kcal68.9g101.6g43.9g22.6g
Annoskoko puolitettuna625g564kcal34.5g50.8g22g11.3g
Arvot/100g100g90kcal5.5g8.1g3.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433371