Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 386g93kcal7g8.5g1.2g8.9g
Sipuli (kuorittu)154g42kcal2g7.4g0.3g2.6g
Parsakaali brokkoli 386g135kcal17.8g7.5g1.2g9.6g
Kasvisliemikuutio, Knorr15g43kcal1.2g1.5g3.7g0.2g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)309g494kcal8.3g8.3g46.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1614kcal72.6g66.4g105.4g42.6g
Valittu annoskoko1250g807kcal36.3g33.2g52.7g21.3g
Annoskoko puolitettuna625g403kcal18.2g16.6g26.4g10.7g
Arvot/100g100g65kcal2.9g2.7g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=443139