Bolognese

400g naudan jauheliha (10% rasvaa)
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyrettä
1 prk yrttitomaattimurskaa
1 rkl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria, valkopippuria yrttimausteita, paprikajauhetta, chilijauhetta

ruskista jauheliha omassa rasvassaan, lisää pannulle öljyä ja lisää pilkotut sipulit, kääntele hetki ja mausta oman maun mukaan
lisää tomaattimurska ja pyree sekä vesi ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 15 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 214 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan jauheliha 10% (Pirkka), annos 100g585g877kcal118.7g0g46.8g0g
Sipuli (kuorittu)73g20kcal1g3.5g0.1g1.2g
Valkosipuli 7.3g7.9kcal0.6g1.2g0g0.2g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g22g21kcal0.9g3.7g0g1.1g
Polpa tomaattimurska (aromaattiset yrtit) (Mutti), annos 370g541g179kcal8.1g26g2.2g0g
Oliiviöljy 22g194kcal0g0g21.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2597kcal258.6g68.8g142g5g
Valittu annoskoko1250g1298kcal129.3g34.4g71g2.5g
Annoskoko puolitettuna625g649kcal64.7g17.2g35.5g1.3g
Arvot/100g100g104kcal10.3g2.8g5.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=447433