Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)188g51kcal2.4g9g0.4g3.2g
Valkosipuli 13g14kcal1g2g0.1g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g126g35kcal0.8g7.5g0.3g3.1g
Oliiviöljy 9g83kcal0g0g9.4g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 377g541kcal36.3g7.7g40.8g0.8g
Tomaattimurska 151g44kcal0.8g8g0.3g2.9g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g314g79kcal4.1g13.2g0.6g0g
Soijakastike 9g5.7kcal0.5g0.9g0g0g
Punaviini 63g44kcal0.2g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1793kcal92.2g96.8g103.8g20.6g
Valittu annoskoko1250g897kcal46.1g48.4g51.9g10.3g
Annoskoko puolitettuna625g448kcal23.1g24.2g26g5.2g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424