Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow171g940kcal1.5g1.5g102.5g0g
Kananmuna kuoreton 94g134kcal11.7g0.3g9.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 167g572kcal17g116.6g2g5.8g
Leivinjauhe 8.5g15kcal0.4g3.2g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 342g122kcal0.5g24.3g0.3g6.8g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.8g27kcal0g6.8g0g0g
Omenasose makeuttamaton 77g58kcal0.2g13.1g0.1g1.2g
Margariini, 60%, Rainbow85g470kcal0.8g0.8g51.3g0g
Sokeri 145g590kcal0g145.1g0g0g
Ruishiutale 154g455kcal13.5g80g3.8g21.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6763kcal91.2g783.4g339.2g70.4g
Valittu annoskoko1250g3382kcal45.6g391.7g169.6g35.2g
Annoskoko puolitettuna625g1691kcal22.8g195.9g84.8g17.6g
Arvot/100g100g271kcal3.6g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83324