Puolalainen arkikeitto

Noin 1 - 1 1/2 litraa vettä, jossa keitetään
-2 x Peruna
-2 x Porkkana
-2 x Sipuli
-1 dl huuhdottuna linssejä (punaisia tai vihreitä)
-Kesäkurpitsa (kuorineen)

Soseutetaan kevyesti (eli ei ajeta sileäksi, vaan jätetään ruoviksi niin, että jää pikkuisia sattumia)

Lisätään 1 dl Soijakerma light (Alpro soija) tai tavallista ruokakermaa

Keitetään erikseen suikaloitua kaalia noin 300 g, joka sitten lisätään valmiiseen keittoon.

Idea siis siinä, että erikseen keittämällä keittoon jää reilusti purtavaa.

Valkokaalikin käy, mutta Savojin kaali on mielestäni parempi.

Valmiin keiton päälle lirautetaan muutama tippa hyvää oliiviöljyä.

Mausteina: valkosipuli, mustapippuri, paprika, curry, kuivatut yrtit maun mukaan (esim.

ruohosipuli, persilja, timjami) ja voi tämän laittaa myös lirauksen kasvis/kanafondia tai -kuution.

HUOM! Kaalin keitinlientä voi käyttää myös sosekeiton jatkeena.

Variaatiot: Kasviksia voi vaihdella maun ja sen mukaan, mikä jääkaapissa sattuu olemaan ja sekaan voi heittää papuja, broileria, keitettyä kananmunaa, lihapullia, ihan mitä tahansa "eilinpäivän jämiä".

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g96g58kcal1.4g12.5g0.1g0.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g70g20kcal0.4g4.1g0.1g1.7g
Sipuli (kuorittu)54g14kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g54g197kcal14g31.7g1.3g4.7g
Kesäkurpitsa zucchini 161g29kcal0.9g4g0.6g1.1g
Kaali, valkokaali107g23kcal1.3g3.6g0.2g2.2g
Soijakerma light (Alpro soija), annos 100g54g37kcal1.1g1.8g2.8g0.3g
Vesi642g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 14g128kcal0g0g14.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1010kcal39.6g120.6g39.2g23.6g
Valittu annoskoko1250g505kcal19.8g60.3g19.6g11.8g
Annoskoko puolitettuna625g253kcal9.9g30.2g9.8g5.9g
Arvot/100g100g40kcal1.6g4.8g1.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=91627