Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 17g119kcal0.1g0.1g13.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 29g99kcal2.9g20.2g0.3g1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 5.6g3.6kcal0.2g0.3g0.2g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 56g22kcal0.1g4.5g0.1g0.8g
Voi 2.8g20kcal0g0g2.3g0g
Manteli 5.6g34kcal1.3g0.4g3g0.4g
Sitruunamehu, laimentamaton4.4g0.9kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 4.8g19kcal0g4.8g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 1.3g3.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana252g641kcal9.2g60.8g38.4g4.4g
Valittu annoskoko126g321kcal4.6g30.4g19.2g2.2g
Annoskoko puolitettuna63g160kcal2.3g15.2g9.6g1.1g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133935