Gluteeniton leipä, tumma

Lämmitä vesi, lisää suola, rouheet, psyllium, siirappi, sokerijuurikas ja öljy turpoamaan noin 5min.

Lisää muut ainekset ja vaivaa yleiskoneella taikinaksi, tarkista jauhon määrä sopivaksi.

Laita koko taikina syvälle uunipellille ja nostata 10 min -> paista noin 40 min 180astetta.

Muista pistellä paistamisen alussa.

Jäähdytä, leikkaa, syö tai pakasta heti.

Helppo ja nopea tehdä; valmista tunnissa, työtä noin 5min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Hal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.3g0.2kcal0g0g0g0.3g
Siirappi 2.5g7.5kcal0g1.8g0g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g3.1g1.9kcal0.3g0.2g0g2.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 13g43kcal0.7g9.5g0.1g0.2g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 6.2g24kcal0.3g5.2g0.1g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 62g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.7g0kcal0g0g0g0g
Tattarisuurimo / -jauho 22g70kcal2.6g13.2g0.4g1.3g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 6.2g20kcal1.8g0.4g1.2g1.9g
Auringonkukansiemen 4.4g26kcal1g0.5g2.2g0.3g
Kurpitsansiemen,kuoreton4.4g21kcal0.8g1.8g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana252g450kcal15g65.2g13.6g12.8g
Valittu annoskoko126g225kcal7.5g32.6g6.8g6.4g
Annoskoko puolitettuna63g113kcal3.8g16.3g3.4g3.2g
Arvot/100g100g178kcal5.9g25.9g5.4g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=127974