Pasta al Fume, Pasta pekonin, tomaatin ja kerman kera

Pilko pekoni ja paista pekonia pienessä määrässä voita miedolla lämpötilalla.

Tarkoituksena ei ole ruskistaa, vaan kypsentää hennosti.

Lisää valkosipulia maun mukaan.

Lisää hieman chiliä.

Muista laittaa pastan keitinvesi kiehumaan.

Pilko tomaatit (ehkä 3 - 4) ja lisää pekonin joukkoon.

Tomaattia on sopivasti kun kastikeen rakenne näyttää sopusuhtaiselta.

Annan kastikkeen hautua kymmenkunta minuuttia jotta tomaattien mehut irtoavat hieman.

Lisää tarvittaessa tilkka pastan keitinvettä.

Keitä pasta runsaassa vedessä.

Perinteinen runsaat kymmenen minuutin pasta on syytä laittaa kiehumaan tomaattien lisäämisen yhteydessä.

Minuutti kaksi ennen pastan valmistumista lisää ruokalusikallinen tai kaksi kermaa kastikkeen joukkoon.

Kermaa on sopivasti kun punertava tomaateista muhinut kastike hieman notkistuu ja saa vaaleahkon värin.

Tarjoile pasta kastikkeen ja parmesaanin kera.

Halutessasi voit lisätä esimerkiksi tuoretta basilikaa antamaan väriä ja makua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Jasu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty75g105kcal3.9g20.9g0.5g2.5g
Pekoni, paistamaton [annos 170g]21g72kcal2.5g0g7.9g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g25g5.1kcal0.1g0.9g0.1g0.3g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.2g9kcal0g0g1g0g
Kuohukerma,valio,2dl3.1g11kcal0.1g0.1g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana252g404kcal13.2g44g21.2g5.6g
Valittu annoskoko126g202kcal6.6g22g10.6g2.8g
Annoskoko puolitettuna63g101kcal3.3g11g5.3g1.4g
Arvot/100g100g160kcal5.2g17.5g8.4g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234608