Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

Keitä punajuuri kuorineen.

Murskaa valkosipuli vaikka leikkuulaudalla veitsi lappeellaan merisuolan kanssa "hieroen" (suola murskaa valkosipulin mössöksi).

Sekoita valkosipuli hunajan, oliiviöljyn ja balsamicon kanssa.

Kun punajuuri on jäähtynyt, poista kuori ja viipaloi.

Marinoi punajuuret seoksella (jos vain on aikaa, kannattaa antaa olla parikin tuntia).

Viipaloi vuohenjuusto yhtä moneen osaan kuin punajuuri ja laita vuohenjuustoviipaleet punajuuriviipaleiden päälle uunivuokaan.

Paista 225c ylätasolla grillivastuksilla kunnes vuohenjuusto hieman saa väriä.

Syö salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Nni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 75g29kcal0.8g5.2g0.2g1.9g
Vuohenjuusto pirkan hyvä (Pirkka), annos 200g38g111kcal7.9g0.4g8.6g0g
Hunaja 2.6g8.7kcal0g2.1g0g0g
Oliiviöljy 4.9g43kcal0g0g4.9g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.6g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g1.9g1.8kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana254g391kcal17.8g16.8g27.4g4g
Valittu annoskoko127g196kcal8.9g8.4g13.7g2g
Annoskoko puolitettuna63g98kcal4.5g4.2g6.9g1g
Arvot/100g100g154kcal7g6.6g10.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=169821