Punainen linssikeitto

Hienonna sipuli (2 kpl) ja valkosipulinkynnet (2 kpl).

Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi.

Kuullota sipulit ja paprika öljyssä (2 rkl) Lisää joukkoon vesi (1 l), liemikuutiot (2 kpl) ja huuhdotut linssit (3 dl) Keitä noin 20 min., kunnes linssit ovat kypsiä.

Lisää tomaattimurska (1 tlk) ja mausteet.

Soseuta vähän, kuumenna ja tarkista maku.

Vinkki! Lisää pari nokaretta sulatejuustoa.

Makean chilikastikkeen voit korvata chilijauheella.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Megi70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green16g51kcal3.8g7.7g0.2g1.9g
Sipuli 6.9g2.1kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Paprika vihreä 11g2.3kcal0.1g0.3g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Tomaattimurska 25g7.4kcal0.1g1.3g0.1g0.5g
Soijakastike 1.1g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Chilikastike makea (Rainbow), annos 20g2.5g4.8kcal0g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana253g172kcal8.4g22g4.4g5.4g
Valittu annoskoko127g86kcal4.2g11g2.2g2.7g
Annoskoko puolitettuna63g43kcal2.1g5.5g1.1g1.4g
Arvot/100g100g68kcal3.3g8.7g1.7g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=363614