Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 167g1185kcal1.3g0.7g133.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 289g992kcal29.5g202.4g3.5g10.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 56g36kcal1.8g2.7g1.9g0g
Suola, annos 3g3.3g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 556g215kcal0.9g45.4g0.5g8.3g
Voi 28g202kcal0.3g0.1g22.6g0g
Manteli 56g343kcal13.4g3.7g30g4g
Sitruunamehu, laimentamaton45g9kcal0.1g0.7g0g0g
Sokeri 48g194kcal0g47.8g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 13g31kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2520g6411kcal94.6g607g384g44.8g
Valittu annoskoko1260g3205kcal47.3g303.5g192g22.4g
Annoskoko puolitettuna630g1603kcal23.7g151.8g96g11.2g
Arvot/100g100g254kcal3.8g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133935