Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g418g85kcal2.5g15.9g1.3g5.8g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Valkosipuli 33g36kcal2.6g5.4g0.2g0.7g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g33g8.4kcal0.1g2.9g0g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 668g1325kcal17.6g5.1g129.7g44.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2520g2962kcal48.2g68.2g262.8g106g
Valittu annoskoko1260g1481kcal24.1g34.1g131.4g53g
Annoskoko puolitettuna630g741kcal12.1g17.1g65.7g26.5g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081