Kahden kaalin gratiini

Höyrytä tai keitä kaalit n. 5 min. Valuta ja laita uunivuokaan.

Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot.

Ruskista hetki ja lisää maito.

Lisää puolet juustoraasteesta, kun kastike kiehuu.

Kun juusto on sulanut kastikkeeseen ripottele loput juustosta kaalien päälle ja kaada kastike vuokaan.

Kypsennä uunissa 225C noin 20 minuuttia tai kunnes pintaan tullut kaunis väri.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 421 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 500g120kcal9.1g11g1.5g11.5g
Parsakaali brokkoli 300g105kcal13.9g5.9g0.9g7.5g
Juusto, keskiarvo 100g350kcal25g0.3g27.7g0g
Maito,kevyt (valio) 100g300g138kcal9.6g14.4g4.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g69kcal2g14g0.2g0.7g
Voi 60% rasvaa 42g229kcal0.4g0.2g25.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2526g2023kcal120g91.6g120.8g39.4g
Valittu annoskoko1263g1012kcal60g45.8g60.4g19.7g
Annoskoko puolitettuna632g506kcal30g22.9g30.2g9.9g
Arvot/100g100g80kcal4.8g3.6g4.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=145378