Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g200g330kcal40g0g19g0g
Peruna, vanha, kuorittu 338g257kcal6.3g52.3g0.7g3.4g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g225g45kcal2.2g6.7g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2527g1286kcal97g118g41.8g6.8g
Valittu annoskoko1264g643kcal48.5g59g20.9g3.4g
Annoskoko puolitettuna632g322kcal24.3g29.5g10.5g1.7g
Arvot/100g100g51kcal3.8g4.7g1.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381506