Hirvenliha-pekonipata

5:lle

4-5 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä (isoja)
hirvenlihaa patapussi
suomalainen pekoni 100 g (pakkaus 140g)
yrttisuola, jossa mm. tinjamia
4 laakerin lehteä
mustapippuria (rouhe)
rosepippuria
sipulijauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
perunaa (3 per hlö) eli 15 kpl

Lisää pataan vesi ja nosta hellalle kiehumaan.

Pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit.

Laita porkkanat ja sipulit kiehuvaan pataan.

Pilko hirvenliha ja pekoni.

Laita rypsiöljyä paistinpannulle.

Laita pilkotut valkosipulit ja hirvenliha sekä pekoni paistinpannulle ja ruskista kuumalla pannulla.

Paista muutamassa pienemmässä erässä.

Lisää mausteet ruskistamisvaiheen lopussa.

Kaada lihat ja valkosipulit paistinliemineen kiehuvaan pataan.

Lisää pataan vettä niin että lihat yms. peittyy.

Laita pata uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi.

Vähennä puolen tunnin jälkeen lämpöä 150 asteeseen ja anna olla uunissa n. 2-2,5 h. Perunat keitetään erikseen kattilassa.

Pataan voi lisätä ruokakermaa tai esim.

maizenaa oman maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 422 grammaa

Nisery
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g195g55kcal1.2g11.6g0.4g4.9g
Hirvenliha 300g337kcal63.4g0g9g0g
Pekoni, paistettu 60g309kcal9.9g0g30.4g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15g135kcal0g0g15g0g
Peruna, keskikokoinen 60g540g324kcal8.1g70.2g0.5g4.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2532g2413kcal170g180g111.2g24.8g
Valittu annoskoko1266g1207kcal85g90g55.6g12.4g
Annoskoko puolitettuna633g603kcal42.5g45g27.8g6.2g
Arvot/100g100g95kcal6.7g7.1g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57553