Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 84g64kcal1.6g12.9g0.2g0.8g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)14g21kcal1.4g1.5g1g0g
Sipuli 17g5.1kcal0.2g0.8g0g0.3g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)11g18kcal0.3g0.3g1.7g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.3g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.6g4.9kcal0g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana255g228kcal7.2g31.4g7g2.4g
Valittu annoskoko128g114kcal3.6g15.7g3.5g1.2g
Annoskoko puolitettuna64g57kcal1.8g7.9g1.8g0.6g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.3g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075