Tomaattikastike MUTTI

1. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipuli pitkään öljyssä.

Vähintään 10 min matalalla lämmöllä öljyssä.

Rakennat makeuden.

(kastikkeen salaisuus sipulin hauduttamisessa ja tietenkin hyvä murska).

Sipulia ei missään nimessä saa ruskistaa!
2.Lisää mukaan sokeri ja tomaattimurskasta puolet.

Anna hautua 10min.

Makeutuu...lisää loppu murska ja vettä 2dl. Hauduta sekoittaen.

3. Pidä poreileva lämpö, jatka hauduttamista 15 min, ja lisää mahd.

punaviini.

Eli tuo happamuus kastikkeeseen.

Sekoita kokoajan.

4. Kun kastike on sakeaa, lisää suolaa ja mustapippuria myllystä.

Jos hifistelet, 2 palaa appelsiinin kuorta.

Mausta rohkeasti.

5. Ota kastike sivuun, sekoita joukkoon 0,5dl parasta neitsyt oliiviöljyä mitä saat.

Älä keitä enää.

Se tuo täyteläisyyden soosiin.

6. Ja sekoita kastike esim.

keitetyn spaghetin joukkoon heti kun pasta on valutettu.

Siis heti.

Ei päälle, vaan sekaisin!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 146 grammaa

Sofisohvi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g87g20kcal1.2g3g0.3g0g
Sipuli (kuorittu)11g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g13g118kcal0g0g13.1g0g
Sokeri 0.4g1.8kcal0g0.4g0g0g
Punaviini 11g7.7kcal0g0g0g0g
Appelsiinin kuori, annos 100g3.3g3.2kcal0g0.8g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana255g311kcal2.8g10g26.8g1g
Valittu annoskoko128g155kcal1.4g5g13.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna64g78kcal0.7g2.5g6.7g0.3g
Arvot/100g100g122kcal1.1g3.9g10.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=412372