Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow18g96kcal0.2g0.2g10.5g0g
Kananmuna kuoreton 10g14kcal1.2g0g1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 17g58kcal1.7g11.9g0.2g0.6g
Leivinjauhe 0.9g1.5kcal0g0.3g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 35g12kcal0.1g2.5g0g0.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g2.8kcal0g0.7g0g0g
Omenasose makeuttamaton 7.9g5.9kcal0g1.3g0g0.1g
Margariini, 60%, Rainbow8.7g48kcal0.1g0.1g5.2g0g
Sokeri 15g60kcal0g14.8g0g0g
Ruishiutale 16g46kcal1.4g8.2g0.4g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana255g691kcal9.4g80g34.6g7.2g
Valittu annoskoko128g346kcal4.7g40g17.3g3.6g
Annoskoko puolitettuna64g173kcal2.4g20g8.7g1.8g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.5g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83324