Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)10g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Bataatti, kuorittu 26g21kcal0.4g4.4g0g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.4kcal0.1g0.9g0g0.4g
Rypsiöljy 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Vesi52g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g2.9g3.5kcal0.1g0.2g0.3g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g8.3g23kcal1.6g0g1.8g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 10g4.7kcal0.3g0.5g0.2g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana256g146kcal5.2g13.2g7.6g2.8g
Valittu annoskoko128g73kcal2.6g6.6g3.8g1.4g
Annoskoko puolitettuna64g37kcal1.3g3.3g1.9g0.7g
Arvot/100g100g57kcal2g5.2g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333548