Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 18g6.7kcal0.2g1.2g0g0.4g
Palsternakka 8.2g5.2kcal0g1g0g0.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)0.9g2.2kcal0.1g0g0.2g0g
Vesi55g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g0.8g0.9kcal0g0.2g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 22g8.4kcal0g1.8g0g0.3g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g8.2g17kcal1.9g0g1.1g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g2.7g3.8kcal0.1g0.2g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana256g96kcal5g10g3.2g2.6g
Valittu annoskoko128g48kcal2.5g5g1.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna64g24kcal1.3g2.5g0.8g0.7g
Arvot/100g100g38kcal2g3.9g1.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712