Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini4.6g16kcal4g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton58g12kcal0.2g0.9g0g0.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 465g298kcal14.9g22.4g16.3g0g
Kananmuna, keitetty 279g398kcal34.8g0.8g28.6g0g
Sipuli (kuorittu)93g25kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g348g453kcal85g5.2g8g0g
Tilli mauste11g1.8kcal0.1g0.1g0.1g0g
Ruohosipuli, tuore16g4.4kcal0.2g0.6g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2548g2416kcal280.8g69g106.6g3.8g
Valittu annoskoko1274g1208kcal140.4g34.5g53.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna637g604kcal70.2g17.3g26.7g1g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121