Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g719g223kcal8.9g52.4g1.4g22.3g
Sipuli (kuorittu)156g42kcal2g7.5g0.3g2.6g
Peruna, keskikokoinen 60g180g108kcal2.7g23.4g0.2g1.6g
Oliiviöljy 32g286kcal0g0g32.4g0g
Ruokakerma 5%, Valio180g117kcal2.7g7.5g9g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.2g7.5kcal0.6g1.2g0g0.1g
Valkopippuri 0.7g2kcal0.1g0.3g0g0.2g
Suola, annos 3g3.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2556g1570kcal34g184.6g86.6g53.6g
Valittu annoskoko1278g785kcal17g92.3g43.3g26.8g
Annoskoko puolitettuna639g393kcal8.5g46.2g21.7g13.4g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=331297