Papusalaatti

Säilykepapuja, esim.

valkoinen cannelinipapu, vihreä flageoletspapu, punainen kidneypapu, iso valkoinen limapapu, kirkkaan vihreä favahärkäpapu
1 prk valkosipulinversoja
1 punasipuli
puolikas punainen paprika
puolikas vihreä paprika
1 rkl tuoretta punaista chiliä
1 pieni kypsä ananas
1 nippu kevätsipulia
tuoretta persiljaa

Kastike
2 hyvin pestyn limetin raastettu kuori
0,5 dl limetin mehua
1 dl neitsytoliiviöljyä
2 tl inkiväärimurskaa
2 tl valkosipulimurskaa
suolaa

Valuta kaikki säilykepavut ja esikeitä pakastetut.

Silppua sipulit, paprikat, chili, persilja ja ananas.

Lisää valutetut valkosipulinversot.

Sekoita ainekset kypsien papujen joukkoon.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele kastike salaatin joukkoon.

Salaatti sopii grillatun lihan tai kalan lisukkeeksi.

Papujen lisäksi voit käyttää salaattiin vaihtelun vuoksi myös esim.

linssejä, maissia ja kikherneitä.

Energiasisältö keskimäärin / 100g: 205,7 kcal / 863,9 kJ
gluteeniton, laktoositon, kananmunaton, lakto-ovovegetaristinen dieetti

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)8.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Sitruuna kuorittu 5.5g2.3kcal0g0.1g0.1g0.2g
Oliiviöljy 10g87kcal0g0g9.9g0g
Valkosipuli 0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Kidneypapu keitetty 100g64g60kcal4.4g9.3g0.3g4.4g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 11g15kcal0.9g1.9g0.2g0.5g
Papu valkoinen, keitetty 13g14kcal1.1g1.8g0g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana257g448kcal13.2g28.4g29.8g12.6g
Valittu annoskoko128g224kcal6.6g14.2g14.9g6.3g
Annoskoko puolitettuna64g112kcal3.3g7.1g7.5g3.2g
Arvot/100g100g175kcal5.1g11.1g11.6g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=125220