Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Peruna, punnittu kuorineen 160g103kcal2.6g21.1g0.3g1.4g
Porkkana 160g52kcal1g8.9g0.3g4.1g
Paistijauheliha nauta 5%639g825kcal133g0g32g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.6g4.5kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa160g479kcal36.8g0g36.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2576g3014kcal351.4g76.6g139.6g17.2g
Valittu annoskoko1288g1507kcal175.7g38.3g69.8g8.6g
Annoskoko puolitettuna644g754kcal87.9g19.2g34.9g4.3g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794