Ohut pitonäkki

Sekoita 1,5 desiin maitoa suola ja ryynit.

Anna niiden turvota vähintään 30 min. Lisää loppu maito ja murenna joukkoon hiiva.

Alusta vehnäjauhoilla löysähkö taikina.

Sekoita lopuksi voi taikinaan.

Anna nousta tunnin verran.

Leikkaa taikina paloiksi ja painele niistä tasainen levy.

Kauli levy n. 0,5 cm paksuiseksi.

Siirra pellille ja kuvioi ruuduiksi taikinapyörällä.

Anna levyn nousta vielä ½ tuntia.

Pistele pinta haarukalla tiheästi.

Paista 250 asteessa 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 70 annosta ja yksi annos painaa n. 23 grammaa

Astaanneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen395g130kcal13g19.3g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl32g107kcal4.4g17.7g2.1g3.5g
Vehnäjauho puolikarkea 789g2707kcal80.4g552.3g9.5g27.6g
Voi 39g286kcal0.5g0.2g32.1g0g
Hiiva, 50g28g17kcal3.6g0.3g0.1g0g
Suola, annos 3g5.9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2576g6495kcal203.8g1179.6g87.6g62.2g
Valittu annoskoko1288g3248kcal101.9g589.8g43.8g31.1g
Annoskoko puolitettuna644g1624kcal51g294.9g21.9g15.6g
Arvot/100g100g252kcal7.9g45.8g3.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151734