Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 876g209kcal15.8g19.1g2.6g20g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 263g166kcal7.9g12.6g9.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 26g90kcal2.7g18.4g0.3g0.9g
Oivariini, 80 normaalisuolainen26g189kcal0.3g0.3g21g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste88g315kcal25.4g1.5g24.5g0g
Rypsiöljy 8.8g78kcal0g0g8.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2576g2095kcal104.2g103.8g132.8g41.8g
Valittu annoskoko1288g1048kcal52.1g51.9g66.4g20.9g
Annoskoko puolitettuna644g524kcal26.1g26g33.2g10.5g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130