Kinkkukiusaus arkani

Ota iso vuoka ja voitele se öljyllä.

Kuori ja viipaloi perunat(jauhoinen peruna), lado perunaviipaleita, niin että vuoan pohja peittyy.

Mausta perunaviipaleita sipulilla, suolalla, valkopippurilla, chilipippurilla ja valkosipuli yrttimaustesekoituksella.

Lisää kinkkusuikaleita pussillinen(200g) perunoiden päälle, lado taas perunaviipaleita tasainen kerros ja mausta, sitten taas kinkkua ja vielä kerros perunaviipaleita ja mausta(päällimmäiseen kerrokseen ei sipulia).

Sekoita haarukalla kaksi kananmunaa vähintään litran vetoisessa astiassa ja lisää kaksi desiä kermaa ja n. 6 desiä kevytmaitoa ja sekoita, kaada seos uunivuokaan perunoiden päälle.

Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 344 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.7g6.3kcal0g0g0.7g0g
Peruna, vanha, kuorittu 70g54kcal1.3g10.9g0.1g0.7g
Kinkkusuikale (Pirkka), annos 200g19g23kcal3.2g0.1g1.3g0g
Kuohukerma (Ingman)9g32kcal0.2g0.3g3.3g0g
Maito, luomukevytmaito Valio (150ml)28g13kcal0.9g1.3g0.4g0g
Sipuli (kuorittu)1.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana258g257kcal11.2g25.4g11.6g1.4g
Valittu annoskoko129g128kcal5.6g12.7g5.8g0.7g
Annoskoko puolitettuna65g64kcal2.8g6.4g2.9g0.4g
Arvot/100g100g100kcal4.3g9.8g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=328286