Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 57g194kcal5.8g39.6g0.7g2g
Sokeri 25g100kcal0g24.7g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 15g102kcal0.1g0g11.4g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.2g6.8kcal0.2g1.3g0.2g0.6g
Sokeri 1.7g7.1kcal0g1.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.7g2.3kcal0.1g0.4g0.1g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen29g10kcal1g1.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana259g844kcal14.4g138.2g24.8g5.6g
Valittu annoskoko129g422kcal7.2g69.1g12.4g2.8g
Annoskoko puolitettuna65g211kcal3.6g34.6g6.2g1.4g
Arvot/100g100g326kcal5.6g53.4g9.6g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296780