Vanhan ajan munasalaatti+pippurimakrilli

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää etikka, sinappi, suola ja makeutusjauhe.

Murskaa haarukalla keitetyt valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen.

Revi salaatti, pilko tomskut ja kurkut.

Sekoita ja laita lautasille.

Pilko päälle valkuaiset ja lisää kastike.

Voit sekoittaa varovasti.

Aseta kalat päälimmäiseksi.

Salaattipohjaan voit käyttää mitä aineksia haluat ja pippurimakrillin tilalle sopii tosi hyvin savupallas, harmi että on niin kallista, tai ihan tavallinen tonnikala.

Parasta koko jutussa on kastike- siihen tulee himo!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pippurimakrilli, savustettu, Pirkka300g811kcal60.1g0g63.1g0g
Kurkku 200g22kcal1.1g2.8g0.2g1.4g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g250g51kcal1.5g9.5g0.8g3.5g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 100g13kcal1.1g1g0.2g1.2g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.6g0g
Vispikerma (Milbona)200g587kcal5g6.4g60.1g0g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g1.5g5.8kcal0g1.4g0g0g
Sinappi (teollinen)10g13kcal0.4g1.4g0.6g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 10g3.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2592g3639kcal193.4g46.6g295.2g12.2g
Valittu annoskoko1296g1820kcal96.7g23.3g147.6g6.1g
Annoskoko puolitettuna648g910kcal48.4g11.7g73.8g3.1g
Arvot/100g100g140kcal7.5g1.8g11.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178956