Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 3.1g22kcal0g0g2.5g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 2.4g3kcal0.3g0g0.2g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g3.2g20kcal0.8g0.2g1.8g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 2.1g6.8kcal0g0.1g0.7g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl0.4g2.3kcal0.1g0g0.2g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g1.7g2.7kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana27g116kcal2.4g2.4g10.8g0g
Valittu annoskoko13g58kcal1.2g1.2g5.4g0g
Annoskoko puolitettuna7g29kcal0.6g0.6g2.7g0g
Arvot/100g100g436kcal9g9g40.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223